Dom starejših Na Fari

Na Fari 50, 2391 PREVALJE

Telefon

+386 (0)2 82 40 920

E-pošta

dom.prevalje@ds-nafari.si

O domu

Dom starejših Na Fari je bil zgrajen leta 2001 s sredstvi države in občin Mežiške doline (Prevalje, Ravne na Koroškem, Mežica in Črna na Koroškem).

Dom je javni socialno varstveni zavod, namenjen institucionalnemu varstvu starejših oseb. Ponuja socialno oskrbo in zdravstveno nego 190 stanovalcem v 42 enoposteljnih sobah, 61 dvoposteljnih, 6 triposteljnih in 2 štiriposteljnih sobah. Sobe so opremljene, skladno s predhodnim dogovorom pa si jih stanovalci lahko preuredijo tudi po svoji želji. Poleg bivalnih ima dom tudi vrsto skupnih prostorov: avla z dnevnim barom, centralna jedilnica in jedilnice po oddelkih, čajni kuhinji, dnevni prostori, prostor za delovno in fizioterapijo, masaže, aromaterapijo, pedikuro, knjižnica, frizerski salon, večnamenski prostor, ambulanta, kapelica itd.

Dom starejših Na Fari poleg socialne oskrbe in zdravstvene nege stanovalcem zagotavlja tudi storitve splošnega zdravstvenega varstva in specialistične storitve s področja psihiatrije, diabetologije in internistične medicine v domski ambulanti.

V Domu starejših Na Fari smo v mesecu septembru 2009 začeli z izvajanjem modela E-qalin.

E-QALIN JE OBSEŽEN, INOVATIVEN, DINAMIČEN SISTEM UPRAVLJANJA S KAKOVOSTJO V DOMOVIH ZA STAREJŠE.

Cilji E-qalina so:

  • dvig kakovosti življenja starejših oseb (dvig kakovosti bivanja, oskrbe in nege, dela, izobraževanja, socialnih storitev)
  • krepitev zadovoljstva pri delavcih
  • omogočiti domovom / zavodom, da obdržijo ali razvijejo svojo specifičnost oz. identiteto
Na glavno vsebino